Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Bordsmargarin }
(bordsmargarin, lättmargarin, mjölkfri bordsmargarin, delikatessmargarin)
                
                table margarine, spredable margarine
              
                
                margarine de table, margarine à tartiner
              
                
                margarina spalmabile
              
                
                Tafelmargarine
              
                
                margarina de mesa, margarina facil de untar
              
Bordsmargarin skall vara lätt bredbart direkt från kylskåpet och helst förpackad i lämplig bordsförpackning. Bordsmargarin håller i allmänthet en fetthalt runt 70%, varav ca 40% är rapsolja. Förekommer även mjölkfri variant.
Delikatessmargarin är en bredbar produkt, men sällan förpackad i lämplig bordsförpackning. Fetthalt 80-90%.
Lättmargarin håller fetthalt 25-50 %.
Smältpunkt: Vanligt margarin har hög smältpunkt, smälter runt 45°C. För att få margarin flytande blandas det med hög andel vegetabiliska fetter som har låg smältpunkt. Läs mer om smältpunkt, se > Fryspunkt, kokpunkt. 
Förvaras kallt vid högst +10°C. Går att frysa.
Hållbarhet:  2 månader eller mer.